duminică, 25 aprilie 2010

Sa-L cauti si sa nu-L gasesti

"Important nu e sa-L gasesti pe Dumnezeu, chiar crezand in El, ci sa-L cauti. In clipa in care iti spui ca L-ai gasit, de fapt L-ai pierdut pentru totdeauna." Octavian Paler


 

Mordechai: Offf, goy-ul acesta pe care l-am indragit! Cat de tanar era, cat de frumos si cat de naiv. Sa creada el ca-L poti pierde pe Domnul Culorilor.


 

Mordechai a invăţat de la rabi Israel ben Eliezer:

Cum isi invata un tata fiul sa mearga ? Il pune in picioruse si il tine de manute dandu-i incet, incet drumul in timp ce el se trage inapoi. Cu cat tatal se trage mai tare in spate cu atat fiul sau incearca sa-l ajunga. Asa invata fiul sa mearga.

Domnul Culorilor si Stapanul Sunetelor se poarta la fel cu noi. Cu cat incercam sa-L ajungem cu atat pare ca se departeaza pentru ca El, ca un tata iubitor/ca o mama iubitoare, ne invata sa mergem. Dar acest lucru nu face decat sa ne creasca dorul de a-L atinge. Cu cat avem impresia ca se mareste distanta fata de El cu atat ne dorim mai mult sa-I fim aproape. Dar daca fiul invata sa mearga singur aceasta nu inseamna ca si-a pierdut tatal.

Niciun comentariu:


Namaste!

Despre mine

Fotografia mea
avocat si ... doctor in tetrapilotomologie